Page Fallenmoon/Liya Zafrina : Klik di sini
Group Atas Nama Cinta-Mu : Klik di sini

Sunday, May 23, 2010

Lukisan Cinta



Liyaa~ "Tak mungkin dia sukakan aku.Dialah handsome, bijak..dia terlampau jauh untuk dicapai oleh orang macam aku walaupun kami rapat."

Wan~ "Sekarang ni aku pulak yang asyik tengok tingkap.Aku sebenarnya tertanya-tanya siapa sebenarnya dia.Dengan sepupu dia okey je dia bercakap tapi bila aku muncul, terus dia hilang."

Sedutan pertama..

"Lukisan tu."

Liyaa tercengang.Kenapa dengan lukisan ni?

"Kenapa?"

Wan mengukir senyuman."Cantik."

"Ohh, terima kasih."

"Saya nak boleh?"

Kening Liya bertaut."Buat apa?"

"Nak frame lepas tu letak dalam bilik."

"Okey."


Sedutan ke2.

"Liyaa, comel kan budak perempuan tu?"

"Mana?"

"Tu..."

Liyaa memandang ke arah yang ditunjuk Wan.Matanya dapat mengesan seorang gadis manis yang memakai baju berwarna putih dan bertudung.

"Comel.Macam Juliana Evans."

"Kau kenal dia?"

"Tak..first time tengok.Kenapa kau berkenan ke?"tanya Liyaa.

Wan ketawa kecil."Maybe..."

~~~~~

~~~Perlukah cinta yang datang diusir pergi?~~~

~~~~~

Moon tgh berusaha jugak nak hantar manuskrip untuk cerita ni..tajuk belum ada tapi kisahnya simple je.Macam kisah benar pun ada jugak..apa-apapun kita nantikan sahajalah. :) Oh ye, tajuk dia tu tak sure lagi.

Moon happy sebab Syahir menang!!! :D Suka dgn lagu Kebahagiaan dalam Perpisahan

3 comments:

  1. suka la..ayat2 moon sgt best..

    ReplyDelete
  2. humayra, sgt2 setuju... hahahaha!! suka2... walaupun agak tak fhm teasernya tp mcm dh dpt feel... hahahah!!

    oh ya! moon nak anta yg ni ke? bukan nak anta one love??

    ReplyDelete
  3. Haha, Moon pun tak faham sbnrnya..mengarut je lebih.
    Nak htr dua2 kot..entahlah Moon pun tak sure.

    ReplyDelete

♥ Thanks for the comments.

Tomodachi :)

...